d'Ampte: sterk in techniek

d'Ampte: sterk in techniek

Interesse in techniek? Op d'Ampte ben je aan het goede adres. We bieden een technische opleiding op vmbo en mavo-niveau. Zo kun je kiezen voor het vakcollege Techniek en Ondernemen en voor de Tech-mavo, een stevige mavo-opleiding die je kunt combineren met veel lesuren in de techniek. 

En d'Ampte gaat verder. We werken nauw samen met het vmbo en zorgen ervoor dat er een doorlopende leerroute ontstaat van het vmbo naar het mbo. Onder andere doordat je in het derde en vierde leerjaar al één dag in de week lessen op het mbo volgt. 

Als deelnemende school aan het Techniekpact werkt d’Ampte bovendien nauw samen met de Westfriese gemeenten, het onderwijs en het bedrijfsleven om zo het tekort aan technisch geschoold personeel in de regio aan te pakken. Voor basisschoolleerlingen openden we om die reden het Techlab om zo kinderen al vroeg te interesseren voor de techniek. Op deze pagina vertellen we je graag hoe d'Ampte zich sterk maakt voor de techniek door goed onderwijs, samenwerking en een blik op de toekomst. 

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.