Sterk in techniek optie 1

d'Ampte: sterk in techniek

Interesse in techniek? Op d'Ampte ben je aan het goede adres. We bieden een technische opleiding op vmbo en mavo-niveau. Zo kun je kiezen voor het vakcollege Techniek en Ondernemen en voor de Tech-mavo, een stevige mavo-opleiding die je kunt combineren met veel lesuren in de techniek. 

En d'Ampte gaat verder. We werken nauw samen met het vmbo en zorgen ervoor dat er een doorlopende leerroute ontstaat van het vmbo naar het mbo. Onder andere doordat je in het derde en vierde leerjaar al één dag in de week lessen op het mbo volgt. 

Als deelnemende school aan het Techniekpact werkt d’Ampte bovendien nauw samen met de Westfriese gemeenten, het onderwijs en het bedrijfsleven om zo het tekort aan technisch geschoold personeel in de regio aan te pakken. Voor basisschoolleerlingen openden we om die reden het Techlab om zo kinderen al vroeg te interesseren voor de techniek. Op deze pagina vertellen we je graag hoe d'Ampte zich sterk maakt voor de techniek door goed onderwijs, samenwerking en een blik op de toekomst. 

Onderwijs

Vakcollege 
Als je zeker weet dat je later een technisch beroep wilt uitoefenen, kies dan voor de vakcollege route Techniek & Ondernemen. In West-Friesland is d’Ampte de enige school die deze opleiding aanbiedt. De opleiding is bedoeld voor jongens en meisjes met een vmbo-advies basis en kader die geïnteresseerd zijn in techniek en nu al weten dat ze later een technisch beroep willen uitoefenen. Wil je meer weten over het Vakcollege Techniek & Ondernemen? Lees dan hier verder

Tech-mavo 
Voor jongens en meisjes met technische ambities biedt d'Ampte de Tech-mavo. Wil je een stevige mavo-opleiding combineren met lesuren in de techniek? Dan is de Tech-mavo echt iets voor jou. Je krijgt dan vanaf het eerste leerjaar veel lesuren in technische vakken. Wil je meer weten? Lees dan hier verder

Vmbo

Samenwerking en doorstroom
Op d'Ampte werken we nauw samen met het vmbo. We vinden een goede doorstroom van het vmbo, naar het mbo (en eventueel daarvandaan verder naar het hbo) enorm belangrijk. Het derde en vierde leerjaar op d'Ampte zijn daarom zo ingericht dat er een perfecte aansluiting is op de vervolgopleiding in het mbo. Onder andere doordat de leerlingen daar dan al één dag in de week lessen volgen. 

Techniek voor basisscholen

Techlab
Het Techlab op d'Ampte heeft als doel om jonge kinderen al vroeg te interesseren voor techniek. Wij nodigen basisscholen dan ook graag uit om onderdelen van het programma Wetenschap & Technologie bij ons op de locatie te volgen en de zes wereld van de technologie te komen ontdekken. Maak kennis met het Techlab.

d'Ampte werkt samen

Techniekpact

Tabor College d’Ampte maakt onderdeel uit van het Techniekpact West-Friesland. Binnen het Techniekpact werken Westfriese gemeenten, het onderwijs en het bedrijfsleven samen om het tekort aan technisch geschoold personeel in de regio aan te pakken. 
Ontdek meer over de werkwijze van het Techniekpact West-Friesland

Bedrijfsleven 
Dit onderdeel wordt later aangevuld. 

Tech-weetjes

Nieuwtjes
Altijd op de hoogte van het laatste Tech-nieuws op en rond d'Ampte? Lees hier het laatste Tech-nieuws.

Masterclasses
Dit onderdeel wordt later aangevuld. 

 

Tabor College d'Ampte is onderdeel van het TechniekPact West-Friesland.

 

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.