Mbo-opleidingen: een overzicht

Mbo: opleidingen

Er is ontzettend veel keuze in opleidingen en opleidingsinstellingen. Hieronder staat een overzicht van instellingen in de regio waar onze leerlingen vooral naar uitstromen. Volg de link naar de website van de instellingen en vervolgens kun je daar kijken naar de verschillende opleidingen die worden aangeboden, de open dagen en andere relevante informatie.

Clusius college
 
Het Clusius College leidt op voor leven en werken in een groene wereld. Dat doen ze met aantrekkelijke vmbo- en mbo-opleidingen, waarbij veel aandacht geschonken wordt aan natuur, duurzaamheid, voedsel en leefomgeving. 
 
Lees verder op de website: https://www.clusius.nl/
 
Espeq
 
 
Kies je voor een opleiding bij ESPEQ, dan kies je voor een combinatie van werken en leren. Deze opleidingsvorm noemt men BBL, Beroeps Begeleidende Leerweg, en biedt jou een mooie toekomst met uitstekende loopbaan mogelijkheden in de bouw.
 
Lees verder op de website: https://www.espeq.nl/
 
Hout en meubileringscollege
 
Het HMC leidt studenten op tot creatieve vakmensen voor wie nu en in de toekomst plek is op de arbeidsmarkt. Wanneer jij een opleiding volgt bij het HMC leer je niet alleen een vak tot in de puntjes te beheersen. Je verwerft ook de vaardigheden die nodig zijn om je tijdens het werkend leven te blijven ontwikkelen.
 
Lees verder op de website: https://www.hmcollege.nl/ 
 
Horizon college
 
 

Het Horizon College geeft middelbaar beroepsonderwijs dat bij jou past en jouw horizon groter maakt. Je leert hier niet alleen een vak met toekomst, je leert ook te groeien tot wie je bent. Kies je voor het Horizon College dan kies je voor een stap in een grotere wereld. Jouw grotere wereld.

Meer over de vele opleidingen van het Horizon College lees je op de website: https://www.horizoncollege.nl/
 
Infra bindt
 
 
Kies jij ook voor een opleiding met toekomstperspectief en baangarantie in het vakgebied Infra?
 
Lees meer over de opleidingen van Infra bindt op de website: https://infrabindt.nl/
 
InstallatieWerk Noord-Holland
 

InstallatieWerk Noord-Holland is de plek voor het opleiden van mensen voor de technische installatiebranche. 

Werken in deze branche iets voor jou? Ontdek meer op https://iwnederland.nl/noord-holland/ 
 
Mediacollege
 
Ma is een vakschool voor de media. Je hebt de keus uit 14 praktijkgerichte opleidingen waarmee je straks aan de slag kunt in de entertainmentwereld, de game-industrie, een ontwerpbureau, reclamebureau of bijvoorbeeld een bureau voor standbouw. Welke opleiding je ook kiest, je wordt opgeleid tot een professional in het vak van jouw keus.
 
Meer weten over deze opleiding? Bezoek de website: https://www.ma-web.nl/
 
Nova College

Het Nova College is een opleidingsinstelling met vestigingen in, onder andere, Hoofddorp, Haarlem en IJmuiden. Hier kun je ook bijvoorbeeld het CIOS volgen. 
 
Wil je meer weten over de opleidingen van het Nova College? Kijk eens op https://www.novacollege.nl/
 
Regio College
 

Het Regio College, met locaties in Purmerend, Zaandam en Koog aan de Zaan, leidt jongeren en volwassenen op om een beroep uit te oefenen dat past bij hun capaciteiten en ambities. Met hun diploma gaan ze direct de arbeidsmarkt op of ze vervolgen hun opleiding in het hoger beroepsonderwijs.
 
Meer weten over de vele opleidingen van het Regio College? Je vindt de informatie op: https://www.regiocollege.nl/
 
ROC van Amsterdam
 
 
Het ROC van Amsterdam (ROCvA) verzorgt middelbaar beroepsonderwijs op negen moderne mbo-colleges in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Hilversum. Elk mbo-college heeft een eigen opleidingsaanbod en een aantal specialismen. De beroepspraktijk is zichtbaar en voelbaar op school. In totaal biedt het ROCvA ongeveer 300 mbo-opleidingen.
 
Zoek de opleiding die bij je past op: https://www.rocva.nl/
 
ROC Kop van Noord-Holland
 

Het ROC Kop van Noord-Holland verzorgt een flink aantal middelbare beroepsopleidingen. Je kunt in het mbo op twee manieren leren: via een dagopleiding (de hele week naar school – bol), of via ‘werkend leren’ (een dag in de week naar school – bbl). Bij sommige opleidingen kun je kiezen, bij andere heb je maar één mogelijkheid. De manier van leren is verschillend, maar de diploma’s zijn hetzelfde.

Meer informatie lees je op: https://www.rockopnh.nl/
 
ROC TOP
 


ROCTOP is een opleidingsinstelling met verschillende locaties, campussen, in Amsterdam: Noord, Zuid, Zuidoost en West. Het ROCTOP is ook de instelling die het zogenaamde M-jaar (https://www.m-jaar.nl/) aanbiedt, voor die leerlingen (vanaf niveau kader) die nog geen idee hebben welke opleiding bij ze past.
 
Kijk verder op: https://www.roctop.nl/
 
SOMA College
 

Het SOMA College is dé vakschool voor de infra. In twee tot vier jaar worden deelnemers opgeleid tot vakspecialist in de infra op Mbo-niveau 2, 3 of 4. Als Machinist Grond-, Weg- en/of Waterbouw (GWW), Monteur of Technicus mobiele werktuigen, Vakman GWW, Straatmaker, Uitvoerder Infra of Landmeetkundige.
 
Je ontdekt meer over het SOMA College op https://www.soma-college.nl/over-soma-college/
 
SVO Vakopleiding FOOD
 

SVO is de landelijke opleider voor vakmensen in de foodsector. De opleidingen sluiten perfect aan op de praktijk. Kwaliteit en continue verbetering staat centraal.

Ontdek meer over deze opleiding op https://www.svo.nl/over-svo/
 
Tetrix
 

Wat ga jij doen in de techniek? Bedrijven uit de technische industrie zijn altijd op zoek naar goed opgeleid technisch personeel. Vanuit deze gedachte is ooit het huidige Tetrix ontstaan, van en voor de bedrijven uit Noord-Holland. De praktijkopleiders en docenten zijn afkomstig uit het bedrijfsleven. Zij verzorgen vaktechnische opleidingen die aansluiten op de behoefte van onze bedrijven. Dit vindt altijd plaats in nauwe samenwerking met de ROC’s in de regio. Deze samenwerking tussen het bedrijfsleven, Tetrix en de ROC’s geeft een unieke beroepsgerichte opleiding. 

Wil je meer weten? Kijk eens op https://www.tetrixtechniek.nl/ 
 
Werken bij defensie
 

Een opleiding bij de defensie gaat net even anders. Wil je weten hoe precies? En vraag je je af of een opleiding bij defensie iets voor je is? 
 
Deze website helpt je alvast op weg: https://werkenbijdefensie.nl/
d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.