Wij ondernemen!

 

Sinds schooljaar 2015-2016 doet mevrouw Blauw, met haar klassen die het vak “Ondernemen” volgen, mee aan de wedstijd #Jong18. Dit programma wordt georganiseerd door Rabobank West-Friesland in samenwerking met Prodico en daagt leerlingen uit hun eigen bedrijf te starten.
Ze geven hun zelfgemaakte ondernemingsplan vorm en starten met het maken van hun eerste omzet (en hopelijk winst!). Vooral het winstelement zorgt voor gemotiveerde leerlingen die op een praktijkgerichte manier leren.
De leerlingen zien hun ondernemende medeleerlingen op het Newton, Oscar Romero en Werenfridus als hun concurrenten. Dit werkt erg motiverend! In 2016/2016 hebben we als school, gewonnen, vorig schooljaar waren we tweede én we gingen met de publieksprijs naar huis. Dat smaakt naar meer!
Daarom doen we dit jaar weer mee en wel met 5 klassen (2T, 2V, 4Beh, 4Keh en 4Kea). Mevrouw Blauw verzorgt dit schooljaar de lessen samen met de heer Van Kampen en de heer Van der Maat.
Tijdens de lessen willen we het maximale rendement uit onze enthousiaste leerlingen halen. Tijdens het werken aan de bedrijfjes krijgen we hulp van ondernemers uit de regio.
Op 13 december kwamen Ruben van Haarlem en Richard Morsch van Rabobank West-Friesland langs voor een gastles. Het thema was: Hoe maak je een ondernemingsplan en hoe run je een bedrijf?
Op 15 maart vindt de finale plaats en komen ondernemers langs om tussen 12.00 en 14.00 uur de ondernemingsplannen van de leerlingen te beoordelen.
De twee beste groepjes mogen door naar de finale van #Jong18, op 10 april in schouwburg Het park in Hoorn. Daar mogen ze zich meten met de finalisten van de andere scholen en wordt de Junior Ondernemer West-Friesland verkozen!  

Spannend!

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.