Wat doe jij als elke minuut telt? Levensreddendoejezo!

Reanimatietraining voor de leerlingen in klas 3

Geplaatst op 19-11-2018

Ook onze derdejaars leerlingen weten straks hoe ze het leven van iemand kunnen redden. Tijdens de eerste drie evaluatieweken krijgen leerlingen uit de derde klassen een reanimatietraining aangeboden volgens het principe: hands-only. Hierbij zit niet de mond-op-mondbeademing. Deze cursus wordt gegeven door de trainers van de stichting: Levensreddendoejezo. Vrijdag 16 november was het de beurt aan de leerlingen van 3 mavo en de leerlingen van Zorg en Welzijn.

De training startte met een instructie en aansluitend gingen de leerlingen in onze dojo’s, onder begeleiding, zelf aan de slag. Zo hebben ze ervaren welke stappen je neemt en hoe de hands-only-reanimatie gaat. En dat ze niet bang hoeven te zijn om fouten te maken, want je doet wat je kunt.

De training werd afgesloten met het uitreiken van een certificaat en een kleine huiswerkopdracht: laat tenminste drie mensen weten wat je vandaag hebt geleerd. Op deze manier hopen we op steeds meer levensredders, die het verschil tussen leven en dood kunnen zijn.  

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.