Vrijheidsmonument d'Ampte onthuld

Geplaatst op 26-05-2020

Op maandag 25 mei is, uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter afstand, het vernieuwde vrijheidsmonument op d'Ampte onthuld. Het monument is uitgebreid met 75 toortsen in aanwezigheid van collega's, leerlingen en wethouder Samir Bashara. Docente Monique de Meza zong een prachtig lied op deze prachtige en bijzondere dag. 

Vijf jaar geleden maakten docenten en leerlingen van de technische profielen van d'Ampte het 'd'Ampte Vrijheidsmonument'. Dit zijn lippen van ijzer op een ijzeren pilaar. Uit de lippen komen de woorden vertrouwen, vrijheid, hoop, liefde en respect. Woorden die de leerlingen toen hebben gegeven in het kader van 70 jaar vrijheid in Nederland. Het monument is destijds onthuld in het bijzijn van een vertegenwoordigster van het Comité 4 en 5 mei en Guus Meeuwis als ambassadeur. Het monument is nog altijd te zien op de hoek van het d'Ampte-terrein, en te zien wanneer je vanaf de A7 via de grote rotonde Hoorn binnen rijdt.

Nu is het monument door leerlingen van onze leerroute Vormgeving & Ontwerp uitgebreid met 75 toortsen en in het bijzijn van de betrokken leerlingen onthuld. Docent en initiatiefnemer van het project Sjaak Pronk spreekt van een zeer geslaagde middag. "Het is prachtig als je dit samen met leerlingen kan realiseren. Dat zijn de krenten uit de pap."
d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.