Voorjaarsvakantie

De tijd vliegt voorbij. Zo vier je kerst en zit je aan de oliebollen en zo is het al weer bijna voorjaarsvakantie. We hebben een hele mooie periode achter de rug.

Op 8 januari opende André Kuipers ons Techlab en op 20 januari kwam een hoge ambtenaar van het ministerie van Onderwijs&Wetenschappen naar onze school om het predicaat Excellente School basis-kader en mavo uit te reiken. Supertrots ben ik op al onze medewerkers, leerlingen en ouders dat wij dit samen hebben bereikt.

Het predicaat is opnieuw aan d’Ampte gegeven op basis van ons excellentieprofiel. Ons pedagogisch concept van Handig gedrag en het KIC-programma is de kern van het profiel, ondersteund door de professionalisering van onze docenten door docenten van onze eigen d’Ampte Academie en last but not least ouderbetrokkenheid. Klik hier voor het artikel 'd'Ampte krijgt opnieuw predicaat Excellente School'

Een goed schoolklimaat is belangrijk voor het leerproces. Betekent dit dan dat er nooit conflicten zijn? Natuurlijk zijn die er wel eens. Waar het dan om gaat is de wijze waarop wij met elkaar willen kijken hoe wij zoiets samen kunnen oplossen. Samen oplossen in het licht van onze kernwaarden respect, veiligheid, verantwoordelijkheid.

Op 28 en 29 januari hebben wij succesvolle Open Dagen georganiseerd. Veel leerlingen en ouders hebben onze school bezocht. Wij hebben kunnen laten zien hoe mooi het vmbo-onderwijs is. Wij wachten met interesse de aanmeldingen af.

Nu eerst vakantie. Geniet en doe voorzichtig!

Stef Macke
directeur

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.