Vmbo-leerlingen maken kennis met techniek

Circa negentig vmbo-leerlingen van het Tabor College hebben op een bijzondere manier kennisgemaakt met techniek. Zij bouwden donderdag 1 februari met elkaar een prefab huisje, met behulp van een 50 ton bouwkraan. Dit alles vond plaats bij het Horizon College op de locatie Hoorn. Doel van deze dag is om jongeren enthousiast te maken voor een beroep in de techniek, een sector waar een tekort aan personeel is. De dag werd georganiseerd door het Tabor College, ESPEQ, Installatiewerk Noord-Holland en het Horizon College.

De vmbo-leerlingen gingen in groepjes aan de slag om het huisje van circa vijf bij drie meter en vier meter hoog in elkaar te zetten. "Op deze manier zien zij hoe leuk en interessant het is om vanuit het niets een huis te bouwen", vertelt mede-organisator Wilfred Blom van ESPEQ. "We willen laten zien dat een beroep in de techniek uitdagend en boeiend is en dat er volop mogelijkheden zijn om een mbo-opleiding hiervoor te volgen. Hiermee hopen we dat meer jongeren gaan kiezen voor een beroep in de techniek. We moeten nu alle zeilen bijzetten om het tekort in deze sector op te vangen."

Terugkijkend op de dag was het een bijzonder evenement waarbij de grote bouwkraan een belangrijk onderdeel vormde om het huisje in elkaar te kunnen zetten. De 50 ton bouwkraan werd ter beschikking gesteld door Schot Verticaal Transport en Heddes Bouw & Ontwikkeling. 

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.