Thema-avond georganiseerd door en voor ouders op 2 november 2022

Kom jij ook?

De ouders van de themagroep van d’Ampte nodigen alle ouders van d'Ampte graag uit voor een informatieve en praktische thema-avond op woensdag 2 november. De avond is met name interessant voor ouders van leerlingen uit leerjaar 1, maar ook ouders van leerlingen uit leerjaar 2, 3 en 4 zijn van harte welkom! 

Aanmelden voor de avond kan via deze link

Het programma voor 2 november is als volgt:
19.00 Inloop
19:10  Opening door Krystle Kors, adjunct-directeur onderbouw
19.15 Lezing 'Tis hier geen hotel' in het d'Ampte theater 
20:15  Pauze
20:30  Ronde met praktische workshops (keuze uit 4 verschillende workshops)
20:55  Afsluiting 
 
Meer informatie over de thema-avond:
We beginnen de avond met de interactieve lezing 'Tis hier geen hotel'. Heb je een zuchtend en oogrollend kind op de bank zitten? Wordt het huiswerk al gamend gemaakt? Dan heb je een puber in huis. Niet alleen je kind verandert als hij/zij naar de middelbare school gaat, maar ook jouw rol als ouder. Hoe houd je het dan een beetje leuk thuis? In deze informatieve en interactieve lezing word je geholpen om je puber beter te leren kennen en te begrijpen en hoe je kunt leven én overleven met een puber in huis. 
 
Vervolgens kun je kiezen uit een van de volgende vier workshops*:
Kracht in Controle (KIC) 
Leerlingen op d'Ampte volgen lessen KIC. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan positieve groepsvorming en op leerlingniveau aan sociaal-emotionele ontwikkeling. In de lessen is er aandacht voor onderwerpen als: pesten, wie ben ik, geluk, zelfverdediging, samenwerken en actuele (ingrijpende) gebeurtenissen. Ontdek in deze workshop wat de KIC-lessen op d'Ampte inhouden en wat de meerwaarde hiervan is voor je zoon/dochter.
 
Omgaan met stress
Wat doet stress met je brein en wat doet je brein met stress? En hoe begeleid je je kind hierbij? Irene de Haas, wekelijks aanwezig op d'Ampte als jeugdverpleegkundige van de GGD, vertelt meer over dit onderwerp in deze workshop. 
 
Werken met de iPad
Alle leerlingen op d'Ampte werken met een iPad en met programma's als Somtoday, Zermelo, Classroom en Googlesheets. In deze praktische workshop wordt uitgelegd hoe je als ouder goed je kind kan ondersteunen bij het gebruik van de iPad en kun je vragen stellen over het gebruik hiervan.
 
Huiswerkbegeleiding
Dagelijks komt je zoon of dochter thuis met huiswerk voor de vakken die hij/zij volgt. In het Huiswerkcentrum is begeleiding bij het maken van huiswerk mogelijk, maar hoe kun je als ouder je kind ondersteunen hierbij? In deze workshop krijg je handige tips over hoe je als ouder je kind goed en effectief kunt begeleiden bij o.a. leren leren en leren plannen.

Let op: de thema-avonden zijn enkel bedoeld voor ouders, niet voor leerlingen. Er zijn geen kosten aan verbonden; de school investeert graag in de betrokkenheid tussen ouder en kind. Als je je opgeeft, rekenen wij ook op jouw komst! Kun je toch niet? Meld je dan af bij Marlou Smit (managementassistente Tabor d'Ampte) via md.smit@tabor.nl.
 
* De workshops gaan door onder voorbehoud van het aantal inschrijvingen. Indien er onvoldoende inschrijvingen zijn voor een workshop, kan het zijn dat je bij je tweede keuze wordt ingedeeld. Het is ook mogelijk om alleen naar de lezing te komen. 
d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.