Tabor College d’Ampte is al drie keer gezond !!!

D’Ampte heeft het vignet Gezonde School behaald.

Met het vignet Gezonde School laat d’Ampte zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. D’Ampte is trots op dit behaalde resultaat! Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

D’Ampte heeft de themacertificaten ‘Welbevinding’ en ‘Bewegen en Sport’. Afgelopen periode heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat ‘Voeding’. Begin van het schooljaar is het hoofdgebouw officieel geopend na een verbouwing, sindsdien heeft de school een watertappunt.

In de vernieuwende Diner kunnen de leerlingen broodjes, yoghurt en vers fruit halen, deze ruimte is bekroond met de Zilveren Gezonde Schoolkantineschaal. Tijdens de lessen gebruiken we voornamelijk eigen gemaakte lesmateriaal wat leerzaam en uitdagend is.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.