Survival 2018

Geplaatst op 19-07-2018

Maandag 2 juli vertrek een groep d'Ampte-leerlingen naar de Ardennen. De bus staat klaar om met een zeer fijne groep naar de Ardennen af te reizen. Het is een mooi gezelschap, klaar om smerig te worden, te survivallen en om veel plezier te maken.

Maandag hebben we geklommen. Het water in de Ourthe was al te veel verdampt, daarom helaas geen kanoën op het programma, het klimmen is een prima alternatief. De bekende angstige gezichten en de stoere praatjes wisselen elkaar snel af. Maar, iedereen heeft de rotsen en hun angsten overwonnen. De beloning was een mooi uitzicht van bovenaf.

Bij terugkomst werd er eten gekookt, eigenlijk het mooiste onderdeel. Pasta te hard, pasta te zacht. Hoe lang moet het eigenlijk koken? Hoeveel water moet erin? Bak je gehakt in een pan met boter of een pan met water? En hoe lang duurt dat dan? Is er geen snackbar in de buurt?

s’ Avonds de speurtocht door de bossen, altijd weer de vraag of alle leerlingen weer de weg terug weten te vinden. Om 1.00 uur gingen we allemaal slapen. Helaas dit jaar zat de leiding tot 3.00 uur buiten te waken en was er geen kans om nog naar een ander huisje te gaan of toch wel??

Het kamp is gezellig, er wordt keihard mee gedaan aan de activiteiten. Meneer Mallon is al de hele week bezig met zijn zeer belangrijke astronauten experiment. Beter bekend als het 'Wubbo Ockels memorial experience'. Hierover kan niets worden medegedeeld, dat moet je gewoon meemaken. De meiden zijn net iets stoerder dan de meeste mannen. Er is serieus sprake van girlpower op dit kamp!

Het samenwerken, XL volleybal, kwallenballen, mountainbiken, boogschieten, vlotten bouwen en het modderbad, Alles wordt met veel enthousiasme gedaan en de stank wordt er niet minder om, tja dat hoort er bij.

Het was een topweek!

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.