Schrijver Rom Molemaker bezoekt d'Ampte

Schrijver en leerlingen maken elkaar blij

 Woensdag 5 juli werden de leerlingen van de klassen A1H en A1K vanTabor College d’Ampte vereerd met een schrijversbezoek. Op bezoek kwam schrijver Rom Molemaker. auteur van o.a. ‘Een gang met gele deuren’,‘Crisis’, ‘De kleur van bloed’ , ‘Moord op school’ en vele andere boeken.

Leerlingen van bovenstaande klassen waren dit jaar pilotklassen in het traject ‘Kunst van het lezen’. Kunst van het lezen is een belangrijkonderdeel van Tel mee met Taal, een actieprogramma voor de bestrijding van laaggeletterdheid en voor leesbevordering. Hierdoor kon er dit jaar onder leiding van Tanja de Jonge (medewerkster bibliotheek Hoorn/auteur) en Marleen Kroezen (docent Nederlands) geïnvesteerd worden in boeken, leesomgeving en projecten. Rom Molemaker kwam het laatste project afronden.

In groepjes hadden de leerlingen de afgelopen weken zijn boeken gelezen. In plaats van de ouderwetse boekverslagen hadden de leerlingen ze verwerkt in prachtige posters en mindmaps. Enthousiast presenteerden ze hun posters en interviewden zij de auteur. “Het was fantastisch”, aldus Rom Molemaker. “Eén leerling wist zelfs te vertellen dat dit het eerste boek was wat zij had uitgelezen. Hiervoor doe je het! ”Na afloop verraste hij de leerlingen nog met een stukje voorlezen uit zijn nieuwe boek ‘Een dodelijk kaartspel’ .

Na twee uur was het dan echt voorbij en vertrok de auteur met een tas vol posters en een goed humeur richting huis. Eén ding is zeker! Ook volgend jaar zal er geïnvesteerd worden in het leesplezier.

 

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.