Rapworkshop op d'Ampte eindigt met release videoclip

Opnieuw mooie samenwerking d'Ampte en Jongerenwerk

Geplaatst op 06-03-2019

Woensdagochtend stroomde het theater van d'Ampte vol voor de release van de videoclip die tot stand kwam tijdens een drie maanden durende rapworkshop. Deze workshop werd georganiseerd door Tabor College d'Ampte in samenwerking met het Jongerenwerk van Stichting Netwerk in Hoorn. De workshop is uitgevoerd door Project Nana, die al ruim 5 jaar op succesvolle wijze rapworkshops voor onder andere middelbare scholen verzorgd.

Het resultaat is iets om trots op te zijn. In het d'Ampte-theater werd woensdag de clip gereleased bij het nummer dat de deelnemende leerlingen in de afgelopen maanden zelf schreven en opnamen. Het thema van de rapworkshop was deze keer ‘werken’. Dat je moet werken voor je inkomen is voor veel jongeren de normaalste zaak van de wereld maar er bestaat ook een grote groep jongeren die dit niet vanzelfsprekend vindt. Voor deze groep is de boodschap van het nummer dan ook bedoeld.

De rap heeft als doel om bewustwording te creëren onder jongeren. Maar ook om jongeren te laten inzien dat je goed bent zoals je bent, ook wanneer je geen merkkleding draagt. Deze rap zal ook worden gebruikt als voorbeeld in de medialessen op het Tabor College.  

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.