Prijzenregen d’Ampte bij Espeq-beroepenwedstrijd

Geplaatst op 07-03-2019

In de voorlichtingsweek van Espeq in Heerhugowaard werd er op 26 en 27 februari een beroepenwedstrijd gehouden voor de bouwafdelingen van het VMBO in Noord-Holland Noord. De beroepenwedstrijd werd georganiseerd voor de onderdelen bouwplaats timmeren, bank timmeren en schilderen. Ook leerlingen van d’Ampte deden mee. En met groot succes.

De werkstukken die gemaakt moesten worden waren voor het bouwplaats timmeren een bekisting, voor het bank timmeren een kozijn en bij het schilderen, het vergroten en penselen van een sport figuur.

De jury had het lastig – de verschillen tussen de kandidaten waren klein – maar uiteindelijk was er dan toch de uitslag. Bij het bank timmeren pakte Robin Pronk de tweede prijs. Senn Olthoff kreeg de derde prijs bij het onderdeel bekisting maken. Finn Takken werd op dat onderdeel eerste. De deelnemende dames deden het ook super. Iris van Wonderen pakte de eerste prijs bij het schilderen. Valerie Burger werd derde. Met vijf prijzen zijn we enorm trots op onze leerlingen. Volgend jaar weer nieuwe kansen. 

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.