Podiumplaats voor d'Ampte ondernemers

Geplaatst op 11-04-2019

De basis voor ondernemerschap wordt op school gelegd. Dat onze leerlingen daar al stappen in maken, lieten een aantal van onze (Economie & Ondernemen) leerlingen dinsdagavond zien tijdens de finale van het JONG19 ondernemersproject in de schouwburg.

Alle vierdejaars Economie & Ondernemen-leerlingen, en de leerlingen van het vakcollege Techniek en Ondernemen, hebben vorige maand een pitch gehouden voor een groep ondernemers. Uit deze groep zijn vier finalisten naar voren gekomen die hun bedrijfsidee presenteerden tijdens de jaarlijkse regionale finale. Sem & Lucas (2V), Koen & Sem (2T), Lars (4M) en Myrthe en Tessa (4M) presenteerden hun ondernemingsplannen met veel enthousiasme.

Meer dan dertig andere duo’s van verschillende middelbare scholen uit de omgeving presenteerden hun plannen tijdens de finale. De jury was lovend over het enthousiasme en al ver uitgewerkte plan van Myrthe en Tessa, een huisdieren fotografiezaak. Zij wonnen dan ook de derde prijs in de categorie ideeën.  

We kijken terug op een enerverende avond en hopen dat we hiermee een stapje dichterbij zijn dat de volgende Elon Musk of Richard Branson uit West-Friesland komt.

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.