Ondernemersfinale op d'Ampte... dit zijn de winnaars

Geplaatst op 09-03-2020
Op donderdag 5 maart waren de eindpresentaties van de leerlingen die het keuzevak ondernemen volgen. Zij schreven een ondernemingsplan over een zelfbedacht bedrijfsidee. Nu was het tijd voor de elevatorpitch tijdens de schoolfinale met in de jury kritische nieuwsgierige ondernemers uit de regio. Lees op de website van d'Ampte wie de winnaars zijn.
 
Na juryberaad bij de ondernemers kwam naar voren dat Milan Metz (2W) met zijn patatverkoop, Justin Blauw (2W) met zijn verkoop van Choppers en Bas, Noelia, Nessa en Igra (2V) wonnen met hun idee om basketbalnetjes aan prullenbakken te bevestigen.
 
In leerjaar 4 wonnen Fédeline de Gier (beschilderen van rekenmachine hoesjes) en Sabine Groot en Lieneke Wiering met hun het bedrijfsplan om een damesvoetbalzaak te starten.
 
Deze leerlingen zijn door naar de regionale finale van Jong20, een project van de Rabobank i.s.m Day for change, bedoeld om jong ondernemend talent te stimuleren in de regio West-Friesland. Deze finale van dit project vindt plaats op dinsdag 7 april in de Stadsschouwburg. Dan nemen onze ondernemende d’Ampte-winnaars het op tegen leerlingen van andere middelbare scholen uit de regio. We kijken met gepaste trots uit naar deze avond!
d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.