Ondernemend d'Ampte in schoolfinale JONG21

Leerlingen presenteren eigen ondernemingsplan

Geplaatst op 29-03-2021
Na de zomervakantie zijn diverse klassen met de lessen Ondernemen gestart met het project #JONG21 in samenwerking met Rabobank West-Friesland. In dit project zetten de leerlingen hun eigen ondernemingsplan op met als uiteindelijke doel om een uniek en duurzaam product te ontwikkelen en te verkopen.
 
Op donderdag 25 maart was in het d'Ampte-theater de schoolfinale van dit project. Uit dertig teams mochten er vijf geselecteerd worden voor de regionale finale op 7 juni. Dan nemen onze leerlingen het op tegen andere scholen in de omgeving.
 
Voor de schoolfinale hadden de leerlingen een elevator pitch voorbereid voor een vierkoppige jury. Bij de presentatie van 2V en 2T waren dit Peter Mol (AlbertHeijn), Inge Reijtjens (Day for change), Colin van der Laan (Van der Laan Installatietechniek) en de heer De Waal (Hema). In minder dan drie minuten moesten de leerlingen de jury ervan overtuigen dat hun product het beste is. Na hun presentatie wachtte de leerlingen met rode koontjes af en moest de jury in overleg. Na enig overleg bij de ondernemers werden Justin, Mick en Nick (2v) met limonadeverkoop, en Damian en Jasper (2T) met de verkoop van epoxymeubelen, aangewezen als winnaar. 
 
Na de aftrap van de onderbouw waren om twee uur de vierde klassers aan de beurt. Ook zij hebben hard hun best gedaan om een unieke onderneming op te zetten. In de bovenbouw grepen Romy Koster en Lexie de Haas (ontwerp en verkoop van tie-dye kledingartikelen) en Sem Karsten (exclusieve horloges) de winst.
 
Namens d’Ampte willen de docenten en de directie alle ondernemers hartelijk bedanken voor het jureren van de toekomstige concurrenten. De docenten en de directiezijn trots op het enthousiasme en de producten van de leerlingen. We kijken met veel plezier uit naar de regionale finale in de Park schouwburg op 7 juni.
d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.