Leerlingen maken voorstelling 'Liefde en haat'

De leerlingen Media en Theater, klas 3, hebben een deel van hun schoolexamen afgerond met de voorstelling 'Liefde en haat'. Al in april hebben de leerlingen voor deze opdracht een dialoog uitgekozen. Vervolgens hebben ze een tekstanalyse gemaakt om beter te begrijpen waar de dialoog over gaat. Ook hebben ze onderzoek gedaan naar de personages en geëxperimenteerd met verschillende locaties. Uiteindelijk ontstond er een voorstelling waarin relaties, overspel, spanning en andere problemen centraal stonden.

De leerlingen zijn zelf ook actief bezig geweest met onder andere licht, geluid, programmeren, kostuums, uitnodigingen, posters en programmaboekjes. Op die manier hebben ze vele facetten van het theater leren kennen en hebben ze ontdekt dat er teamwork nodig is om een voorstelling te bedenken en op de planken te brengen. Daarmee werd het een leerzame ervaring voor iedereen.

Alle leerlingen hebben de drie onderdelen van het schoolexamen, voorbereiden, uitvoeren en produceren van een voorstelling, met een voldoende afgerond.

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.