Leerlingen d'Ampte zetten zich in voor een ander

Geplaatst op 09-07-2019

Leerlingen van Tabor College d'Ampte hebben zich afgelopen vrijdag ingezet voor een ander. Tijdens de Goede doelen dag werd op veel plekken de handen uit de mouwen gestoken. Een sponsorloop voor Inloophuis Pisa leverde bovendien 2500 euro op.  

Op veel plekken in Hoorn en omgeving kwam je vrijdag leerlingen van d'Ampte tegen. Ze stonden klaar om een ander te helpen. De leerlingen zorgden onder meer voor een schone omgeving van Verzorgingshuis Westerhaven en met veel plezier werden er pannenkoeken gebakken voor de cliënten van de Makerij. Twee verschillende basisscholen konden rekenen op hulp bij de jaarlijkse Vossenjacht. Een andere groep leerlingen weet nu hoe belangrijk vrijwilligers zijn bij onder meer de Stoomtram Hoorn-Medemblik en kinderboerderij De Woid. 

 Mavo-leerlingen uit klas één, twee en drie gebruikten deze dag om iemand te helpen die, om wat voor reden dan ook niet in staat is om zelf bepaalde taken uit te voeren. Wandelen, boodschappen doen, ook deze leerlingen hielpen graag. Ook bij het team Economie en Ondernemen gingen de handen uit de mouwen, met onderhoud, gezellig kletsen en plantjes water geven. En dan was er ook nog het plastic-project. De leerlingen van d'Ampte weten nu heel goed hoe belangrijk het is om plastic op te ruimen en maakten Hoorn een stuk schoner. De sponsorloop voor Inloophuis Pisa, met een opbrengst 2500 euro, maakte deze geslaagde Goede doelen dag, compleet. 

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.