Kamp van de brugklassen

Op 25 en 27 september was het zover! De brugklassen gingen op kamp naar de Klonie, in Borger, in Drenthe. Na een dikke knuffel van pap, mam, zus of oma stapten de leerlingen in de bus voor de gezellige busrit. De eerste dag waren er meteen al verschillende activiteiten, zoals de vuurmaakopdracht. Het was de bedoeling dat de leerlingen in groepjes een vuur zouden maken. Dit vuur moest ervoor zorgen dat er touwtjes doorgebrand zouden worden. Het groepje dat als eerste alle drie de touwtjes had doorgebrand had gewonnen. Er waren ook sportspelen, zoals touwtrekken, water en vuur en een spannende estafette. Tussendoor was er ook tijd om lekker te zwemmen in de twee meertjes die er waren. En in de avond was het tijd voor een avondtocht door het bos. De klassen gingen met hun mentor met de huifkar naar het bos, daar kregen zij een spannend verhaal en te horen om vervolgens een route door het bos te volgen.

De tweede dag bestond uit de enige echte survivaltocht van de Klonie. Een leuke en sportieve tocht langs vele activiteiten: vlot bouwen, touwklimmen, mountainbiken, evenwichtsoefeningen, klimparcours en kanoën. Onderweg kwamen we vele mooie
paddenstoelen tegen, grote bomen en mooie natuurplekken. In de avond was het tijd voor de bonte avond. Elke klas heeft een mooie en originele act gedaan. Aan het einde van de avond was het tijd voor de prijsuitreiking, voor de beste act, de beste klas van het kamp, de kampkei en kampmuts. Na de prijsuitreiking kon er nog lekker gedanst worden. De woensdag en vrijdag waren voor beide kampen de laatste dag. Het kamphuis moest weer spik en span zijn, dus met zijn allen opruimen. Gelukkig waren de corveediensten goed verdeeld, zodat er gedurende de week steeds door andere leerlingen goed werd schoongemaakt. De laatste dag was de schoonmaak dan ook weer snel gedaan, dit betekende dat de leerlingen met de huifkar naar het zwembad toe konden. ’s Ochtends hadden de leerlingen een lunchpakketje gemaakt en deze konden de leerlingen op de terugweg in de bus lekker opeten. Eenmaal aangekomen bij ijsbaan de Westfries konden de leerlingen weer lekker naar huis toe.

Tijdens de kampweek was er ook hulp van leerlingen uit de bovenbouw. Zo waren er leerlingen van dienstverlening en producenten mee, juniormentoren en leerlingen van de zorg. Nogmaals bedankt voor jullie goede hulp!

De docenten kijken weer terug op een superkamp!

J. Buis

Gerelateerde bestanden

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.