Golfsurf 2017

Golfsurfcamp Mimizan '17

Aloha allemaal,

45 leerlingen, 4 docenten en een groep begeleiders en surf-instructeurs gingen het avontuur aan in de golf van Biskaje.  In de bus was er al een klein gevoel van 'dit kan wel eens heel leuk worden' te bespeuren. Het bleek zo: te zijn wat een week !!!

De groep had een klik en alles daar omheen werkte mee. Niet in de laatste plaats de Surf zelf. De golven die op de stranden binnenrolden waren perfect om de beginselen te ontdekken en onder de knie te krijgen. Geen vuiltje aan de lucht en dat nodigde uit om meer in het water te liggen dan op je handdoek. Af en toe vertrokken er een paar leerlingen naar het dorpje om een ijsje te scoren om zich daarna weer in het zweet te werken met een potje volleybal of frisbee. De leerlingen waren om beurten (willekeurig) ingedeeld in de surflessen en gekoppeld aan corvee. Hierdoor was iedereen betrokken bij het reilen en zeilen van het kamp zelf en kregen ze een kijkje in de keuken van wat er allemaal komt kijken om de organisatie neer te zetten.

Naast het surfen is de groep met mountainbikes voor de bossen richting de meren in het land gereden om daar op zogenaamde subs te gaan paddle boarden. Het feest op de laatste avond in de karaokebar liet zien hoe makkelijk iedereen met elkaar omging en de sfeer was intens tof. Het was heerlijk om elke dag, de hele dag deze blije bende bij elkaar te zien en wij hopen dat dit met recht een onvergetelijke week is geweest.

Mahalo, Joyce  Leon  Marcel Joeri

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.