Excursie klas 4 Zorg en Welzijn

Geplaatst op 12-12-2018
Op vrijdag 16 november zijn alle leerlingen uit klas 4 Zorg en Welzijn op een leerzame excursie geweest. Ze hebben mogen ervaren hoe lastig het is om blind te zijn, bij 'In het donker gezien' in Velsen-noord. Onder begeleiding van iemand met deze beperking hebben ze geleerd hoe belangrijk de andere zintuigen zijn, wanneer je ogen het niet meer doen. Eerst even spannend om werkelijk niets meer te zien, maar uiteindelijk een goede ervaring om mee te nemen in hun toekomstige werk binnen Zorg en Welzijn.
 
Naast deze activiteit, hebben de leerlingen van de leerroutes 'Haar en huid' en 'Gezondheidszorg en Welzijn' ook 'Bodyworlds' bezocht in Amsterdam. Hier hebben ze een aantal opdrachten gemaakt om meer te weten te komen over hun lichaam. Een prachtige tentoonstelling, wat een gek idee dat wij er vanbinnen zo uitzien.
 
De leerlingen van het Vakcollege Zorg zijn deze dag nog naar het 'Vrolik' museum in het AMC geweest. Hier hebben ze allerlei normale en abnormale ontwikkelingen van het menselijk lichaam kunnen zien. Ook deze activiteit was weer een succes!
d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.