Excursie Keulen en Mönchengladbach groot succes voor 2 mavo

Op 9 juli is het dan eindelijk zo ver: klas 2M en 2N vertrekt voor een 3-daagse excursie naar Duitsland. Heel spannend want onze jonge leerlingen verblijven in gastgezinnen in
Mönchengladbach. De beste plaats om de opgedane kennis van de Duitse taal in praktijk te brengen. 

Op maandagochtend is iedereen prachtig op tijd en vertrekken wij met 44 leerlingen en 4 begeleiders. Gelukkig onderweg weinig oponthoud, al snel zijn we in Duitsland! Bij Raststätte Hünxe stoppen we een half uurtje, want sommige leerlingen hebben al zoveel gegeten dat er weer wat uit komt. Tja, en vanaf dan gaat bijna alles toch in het Duits. Waarbij één leerling uiteindelijk de conclusie trekt: alles lijkt hier best normaal. 

In Keulen aangekomen is het tijd voor de lunch en daarop volgt een wandeling langs de Rheinufer. Een aardig stukje lopen maar dan zie je ook wat van de stad en de Rijn. Er worden enthousiast foto’s gemaakt, maar er wordt ook gemopperd want een lange wandeling op badslippers valt niet mee. Daarna terug door een prachtig park, tijd voor een ijsje en een bezoek aan de indrukwekkende Dom.

Na Keulen is het echt tijd om de gastgezinnen te ontmoeten. Wie komt ons groepje ophalen, waar ga ik logeren? Soms valt het een beetje tegen maar meestal valt het gelukkig enorm mee.

Op dinsdag bezoeken we het chocolademuseum. Er zijn leerlingen die na 5 minuten aangeven het wel gezien te hebben, maar er moeten opdrachten worden gemaakt. Anderen zijn tot de laatste minuut druk bezig en hebben repen gemaakt met toppings naar keuze, mmmm.

’s Middags maken de leerlingen een stadswandeling met opdrachten, een winkelopdracht en gaan lekker shoppen. In Mönchengladbach staan de gastouders weer op ons te wachten,
sommige gezinnen komen die avond bij elkaar om voetbal te kijken. Fijn dat er zoveel moeite voor ons gedaan wordt.

Na twee intensieve dagen wordt er op woensdagmorgen afscheid genomen van de gastgezinnen. Er zijn leerlingen die een afscheidscadeautje meekrijgen. Wat een positieve kinderen hebben wij toch en wat zijn zij welkom!

Dan is het even tijd voor ontspanning, een dagje Moviepark Germany, een fijne afsluiting van een geslaagde excursie. We hopen volgend jaar wederom zo’n gezellige en leerzame reis
te mogen maken!

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.