d'Ampte krijgt opnieuw predicaat Excellente School

Geplaatst op 21-01-2020

Tabor College locatie d'Ampte heeft voor het hele vmbo het predicaat Excellente School gekregen. Op maandag 20 januari jl. kwam de heer R. Pol, een afgevaardigde van het Ministerie van Onderwijs, naar de school om het koffertje te overhandigen. We zijn supertrots dat d'Ampte het predicaat excellent opnieuw in 2020, 2021 en 2022 mag dragen. 

"De jury is onder de indruk van de goede sfeer, de persoonlijke aandacht voor en de open houding van de leerlingen", aldus het juryrapport. "De drie kernwaarden respect, veiligheid en verantwoordelijkheid zijn duidelijk zichtbaar en merkbaar in de school. Hier kan de school trots op zijn en een voorbeeld dienen voor andere scholen." 

Lovende woorden zijn er ook voor de programma's Kracht in controle (KIC) en Handig gedrag, de coach voor iedere leerling en het maatwerk dat geleverd wordt aan de leerlingen. "De coaches voeren veel en systematische gesprekken met de leerlingen over persoonsontwikkeling en leerresultaten. Dit heeft een positieve uitwerking op het gehele schoolklimaat." De jury noemt verder de d'Ampte academie en de ouderbetrokkenheid als zeer sterke punten. 

Voor het hele juryrapport Excellente scholen klik hier.

Predicaat excellente school haalt landelijke krant - Telegraaf - 21 januari 2020: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1297574042/taart-op-tabor-college-hoorn-zij-zijn-excellent

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.