d'Ampte komt met eerste Tech-mavo in West-Friesland

Geplaatst op 17-12-2018

Tabor College d'Ampte voegt vanaf schooljaar 2019 - 2020 de Tech-mavo toe aan het onderwijspakket. Jongens en meisjes met technische ambities kunnen dankzij de Tech-mavo een stevige mavo-opleiding combineren met lesuren in de techniek.  

Met de komst van de Tech-mavo kan d'Ampte nóg beter inspelen op de technische interesses van de mavo-leerling en bovendien de instroom van leerlingen in een technische MBO-opleiding verhogen. De ontwikkelingen in de techniek gaan bovendien razendsnel. Het bedrijfsleven en de overheid zitten te springen om goed opgeleide technici. Niet voor niets investeert het kabinet jaarlijks plm 100 miljoen euro in het technisch vmbo en het kennismaken met technische vakken. d’Ampte geeft mavo-leerlingen dan ook graag de ruimte om al vanaf het eerste leerjaar hun talenten in een technisch beroepsgericht vak te ontdekken en om zich daarin verder te ontwikkelen.

Leerlingen op de Tech-mavo krijgen al in het eerste leerjaar zes lesuren Techniek & Vakmanschap, dit in tegenstelling tot de reguliere mavo. Vakken als Robotica en 2D- en 3D-vormgeving maken daarnaast onderdeel uit van het lessenpakket. Omdat niet alleen technische kwaliteiten van belang zijn, krijgen de leerlingen van de Tech-mavo ook het vak Ondernemen. Zo biedt de Tech-mavo een uitstekende voorbereiding op een technische MBO-4 opleiding en vervolgens doorstroom naar het HBO. Ook de doorstroom naar het profiel Natuur & Techniek op het havo behoort tot de mogelijkheden.

De Tech-mavo is er voor leerlingen met een vmbo-advies gemengde leerweg/theoretische leerweg, twee rechterhanden en een brede interesse in moderne technieken als programmeren, robotica en 3D-printen. Deze mavo-opleiding bevat naast de reguliere lessen binnen het gekozen profiel ook stages, excursies en bedrijfsbezoeken.

De Tech-mavo start volgend schooljaar. Wie er meer over wil weten kan terecht op de website van d'Ampte en tijdens het Open Huis van de school op 29 en 30 januari 2019. Ontdek onze Tech-mavo!

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.