d'Ampte behoudt Gezonde school-vignet 'Bewegen en Sport' 

Geplaatst op 11-07-2019

d’Ampte heeft het landelijke vignet Gezonde School. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en personeel erg belangrijk vindt. Ieder jaar brengen wij het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomst aan de directie.  

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt d’Ampte voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen. 

Voor de thema’s ‘Bewegen en sport’ en ‘Welbevinden en sociale vaardigheid’ heeft de school eerder een vignet gekregen. Voor 'Bewegen en sport' is dit vignet nu verlengd. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Na de vakantie wordt ook het vignet ‘Welbevinden en sociale vaardigheid’ opnieuw aangevraagd. 

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.