Btec-award voor Janine Kool

Geplaatst op 16-07-2018

Op Tabor College locatie d'Ampte wordt het vak KVM (Kunst, Vormgeving en Media) gegeven. Voorheen was dit vak bekend als tekenen en handvaardigheid. Aan het eind van het tweede jaar is er een verkiezing welke leerling het meest creatief is geweest. Tien leerlingen worden genomineerd door de vakdocent. Deze leerling maakt een expositie van zijn werk. Twee kunstenaars beoordelen het werk vervolgens samen met docenten.

Kunstcertificaat
Wat na de beoordeling volgt, is de uitreiking van de Btec-award. Btec is de naam van een Engelse organisatie die het kwaliteitsniveau bewaakt. Zij maken een internationaal kunstcertificaat dat elke leerling ontvangt aan het einde van het tweede jaar (mits voldaan aan de kwaliteitseisen). Ook dit jaar is de Btec-award weer uitgereikt op d'Ampte. Janine Kool uit A2B mag zich de gelukkige winnares noemen. De tweede plaats is voor Joris Pauws uit A2T en Sanne van Heemskerk uit A2N tekent voor de derde plek.

Vak- en publieksjury
Ook deze keer waren twee kunstenaars uit Hoorn de vakjury, Wim Zwijsen en Helma van Kleinwee. De publieksjury bestond uit docenten. Na een nek-aan-nek-race tussen Janine en Joris werd publiekslieveling Janine eerste.Alle genomineerde leerlingen ontvingen een cadeau. De prijswinnaars kregen een kist vol met creatieve materialen. Janine kreeg natuurlijk de gouden Btec-award!

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.