Brugklaskampen geslaagd!

Geplaatst op 18-10-2018

We kijken terug op twee gezellige kampen. Joyce Buis en Jan Wolter Tensen, mentoren van klas 1, doen verslag. 

Bij aankomst in Borger meteen even het complex verkennen, gevolgd door het uitkiezen van een bed. Toen het bed eenmaal was opgemaakt, was het tijd om te lunchen in het eigen kamphuis. Na de lunch gingen wij aan de slag met de activiteiten: vuur maken, touwtrekken, estafette, hints en nog veel meer samenwerkingsopdrachten en spellen.

Toen de overheerlijke pasta op was, gingen de leerlingen op weg met de huifkar richting het bos voor de spooktocht. Na de spannende tocht weer wandelend terug naar de Klonie, om daarna moe maar voldaan lekker naar bed te gaan. Op dag twee stond de survival op het programma, klimmen, klauteren, mountainbiken, kanoën en kaart lezen. Gelukkig hebben alle groepen ook het complex de Klonie weer teruggevonden aan het einde van de tocht.

's Avonds stond er lekker patat met een snack op het menu. Om 20.00 uur was het tijd voor het kampvuur. We hebben gezellig bij het kampvuur gestaan, ondertussen werd alles voor de bonte avond klaargezet zodat we vanaf het kampvuur meteen weer door konden. Tijdens de bonte avond waren er verschillende leuke en originele acts te zien. Tijdens deze avond werden de prijzen uitgereikt voor de kampmuts, kampkei, beste act en de beste klas tijdens het kamp.

Op de laatste ochtend was het tijd voor de grote schoonmaak. Het huis dat als eerste opgeruimd en netjes was, mocht als eerste in de huifkar. Dit was voor sommige klassen toch echt wel even spannend, gelukkig mocht iedereen met de huifkar naar het zwembad. Daar hebben de leerlingen lekker gezwommen en wat bommetjes gemaakt.

Wij als docenten kijken terug op een mooi en gezellig kamp. De foto’s van het kamp worden deze week verzameld en zullen daarna ook op de website geplaatst worden. Als u de foto’s wilt bekijken moet u wel inloggen op de website.

Tijdens het kamp hebben wij de leerlingen verteld over teken. Wilt u samen met uw zoon/dochter nog even een tekencheck doen? Op deze website vindt u nog wat tips. 

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.