Brugklaskamp d'Ampte een succes

Verslag van twee leuke en gezellige kampen

Geplaatst op 15-10-2019

We hebben twee leuke en gezellige kampen brugklaskampen gehad. Bij aankomst in Borger meteen even het complex verkennen, gevolgd door het uitkiezen van een bed. Eenmaal het bed opgemaakt, was het tijd om te lunchen in het eigen kamphuis.

Na de lunch gingen wij aan de slag met verschillende activiteiten: vuur maken, toren bouwen, estafette, water en vuur, hints en nog meer samenwerkingsopdrachten en -spellen.

Na het eten van de pasta, gingen de leerlingen op weg met de huifkar richting het bos voor de spooktocht, na de spannende tocht weer wandelend terug naar de Klonie. Om daarna moe maar voldaan lekker naar bed toe te gaan.
Op dag twee stond de survival op het programma, klimmen, klauteren, mountainbiken, vlot bouwen en kanoën. Maar natuurlijk ook kaart lezen, al ging dit niet bij iedereen even goed.

Gelukkig hebben alle groepen ook het complex de Klonie weer teruggevonden aan het einde van de tocht. In de avond lekker patat met een snack gegeten en tussendoor nog wat vrije tijd. Tijdens de bonte avond deed elke klas een leuke act.  Na afloop van alle optredens werden de prijzen uitgereikt voor de kampmuts, kampkei, beste act en de beste klas tijdens het kamp.

Op de laatste ochtend was het tijd voor de grote schoonmaak. Het huis dat als eerste opgeruimd en netjes was, mocht als eerste in de huifkar. Dit was voor sommige klassen toch echt wel even spannend, gelukkig mocht iedereen met de huifkar naar het zwembad. Daar hebben de leerlingen lekker gezwommen en wat bommetjes gemaakt.

Wij als docenten kijken terug op een mooi en gezellig kamp.

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.