Barcelona 2018

Geplaatst op 22-07-2018

Dit schooljaar hebben 71 derdejaarsleerlingen van Tabor College, locatie d’Ampte gekozen voor een werkweek in Barcelona.

Barcelona, met een fantastische ligging aan de Middellandse zee, het strand, het heerlijke eten, het shoppen en de bekende architectuur van Antoni Gaudi. Wie wil dit niet?!

Zondagmiddag 1 juli zijn alle leerlingen en begeleiding vol verwachting met de bus vertrokken richting Barcelona. Na weinig slaap door al het enthousiasme, zijn we maandagmiddag na 22 uur in de bus te hebben gezeten, aangekomen op onze camping 3 Estrellas. Een camping gelegen aan het strand met een heerlijk zwembad, waar bij aankomst direct ter verkoeling gebruik van werd gemaakt.

Voor drie verschillende groepen is er een programma gemaakt voor drie volle dagen in deze stad om kennis te maken met de cultuur. De leerlingen waren onder de indruk van de Sagrada Familía, en waren ook enthousiast over het aan Park Güell met de prachtige mozaïek bankjes en de fietstocht door de stad met een Nederlandse gids. Het kajakken en suppen bij de camping op de woensdagmiddag was ook een groot succes. 

Op de laatste dag konden de leerlingen kiezen tussen een bezoek aan het stadion Camp Nou, of een boottocht op een catamaran. Bij de bekende show van de magische fontein 'de Fontana Magica', hebben wij op donderdagavond tenslotte afscheid genomen van de spetterende stad Barcelona.

Een hele rustige busreis terug naar Hoorn volgde, waarbij iedereen voornamelijk heeft geslapen door het slaapgebrek en alle indrukken.

Het was een avontuur, zo met z’n allen naar Barcelona. Wat hebben we genoten van iedereen die mee was. Samen hebben wij deze werkweek tot een groot succes gemaakt. 

 

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.