resultaten

Schoolresultaten

Alle leerwegen GOED

In april 2018 heeft de inspectie voor het onderwijs alle leerwegen van Tabor d’Ampte beoordeeld als GOED. Daarmee is d'Ampte de enige vmbo-school in de regio. Een aantal kernwoorden die de inspectie voor d’Ampte heeft gebruikt:

• Ambitieuze en ondernemende school
  • Lerende organisatie
  • Op zoek naar ‘wat werkt’
  • Prettig klimaat
  • Verbinding met de buitenwereld

Met name het aanbod van opleidingen, betekenisvol leren, inzet van ICT en het werken op het niveau van de leerling worden zeer gewaardeerd door de inspectie. Dit geldt ook voor de extra ondersteuning van leerlingen en de samenwerking met verschillende partners zoals ouders, MBO en het jongerenwerk. Ook is er een speciale waardering voor het pedagogisch klimaat op de school en de kwaliteitscultuur. Het viel de inspectie op dat er op de school bevlogen en betrokken medewerkers werken die gedreven zijn om zich verder te ontwikkelen om op die manier zo goed mogelijk onderwijs aan de leerlingen te kunnen verzorgen.

Excellent

d’Ampte kreeg in 2017 het predicaat Excellent van het ministerie van Onderwijs & Wetenschappen. Maar wat houdt dit precies in? Op de pagina 'Excellente school' lees je er alles over.

Kwaliteit

De Inspectie van het Onderwijs brengt de kwaliteit van scholen in kaart. Zo wordt er gekeken naar de adviezen die de leerlingen vanaf de basisschool meekrijgen, wordt er gemeten hoe lang de leerlingen over de schoolloopbaan doen, wat de tussentijdse uitstroom is, wat de examenresultaten zijn, hoeveel procent van de leerlingen extra begeleiding nodig heeft etc. Al die gegevens worden landelijk volgens dezelfde normen verzameld en verwerkt tot het zogenaamde SchoolVenster die te vinden is op de website www.scholenopdekaart.nl

Percentages

percentage geslaagden gemiddeld 96,7%
percentage leerlingen die in het examenjaar één of meer vakken op een hoger niveau volgen
basisberoepsgerichte leerweg  16,8%
kaderberoepsgerichte leerweg   21,3%
De Vernieuwende Mavo (theoretische leerweg)  92%

Op www.scholenopdekaart.nl vind je meer percentages en cijfers.