d'Ampte behaald zilver en goud met The School Final van Olympic Moves

Nadat zowel onze d'Ampte jongens als meiden zich op vrijdag 5-april op het onderdeel atletiek geplaatst hadden voor de finales van Olympic Moves, stonden de laatste weken in het teken van dé Olympic Moves School Final! Na twee trainingen nog eens de puntjes op de I gezet te hebben, gingen de 10 atleten vol vertrouwen de finale tegemoet.

Donderdag 6 juni werd om 14.00 uur in de diner van d'Ampte afgesproken om vervolgens af te reizen naar Arnhem. Hier was namelijk het onderkomen voor de atleten en coaches gevestigd. Gezamenlijk het hotel verkennen, een hapje doen in de plaatselijke pizzeria, ijsje halen, poedelen in het zwembad en voetbal kijken op de bank, deden goed aan de groepsdynamiek. We waren er allemaal klaar voor!
's Ochtends vroeg om 07.30 uur zaten we allemaal aan de ontbijttafel. Na een stevig ontbijt was de bodem voor succes gelegd. Rond 08.15 uur vertrokken we richting Papendal; neerlands Mekka der sporten. We waren mooi op tijd en konden vooraan de spectaculaire opening bijwonen. Nadat we de succes-wensen van o.a. Olympisch windsurf kampioen Dorian van Rijsselberghe in ontvangst hadden genomen, vertrokken we naar de atletiek locatie. Nog even op de foto met topatleet Churandy Martina en off we go!
Van 11.00 t/m 14.30 uur hebben de atleten de volgende nummers afgewerkt: 80 m. sprint, Vortex werpen, kogel stoten en verspringen. Als afsluiter moesten de teams 'nog even' 4 x 80 m. estafette sprinten. Daar waar de coaches wisten dat juist dàt het sterkste nummer is van zowel de jongens als meiden atleten, was er nog niks bekend over de eindpositie. De meiden liepen (zoals verwacht) een geweldige estafette en kwamen als 2e in de serie over de finish. De jongens daarna, met afstand, als 1e. Nu waren alle onderdelen achter de rug en moesten we wachten. Zenuwachtig wachtten we in de immer brandende zon op de uitslagen.......daar was het verlossende bericht: meiden Tabor College d'Ampte; 7e plek en jongens Tabor College d'Ampte 2e plek van Nederland! Een prachtige prestatie! Weliswaar niet gehuldigd, maar wat genoemd moet worden, is de waanzinnig goeie prestatie van Wesley Hoffman. Hij mag zich een jaar lang beste scholieren atleet (t/m 2e leerjaar) van Nederland noemen!
Direct na de prijsuitreiking begonnen de wolken samen te pakken en lichtjes te regenen. Een perfecte timing. De gehele dag prachtig weer en met regen in de auto huiswaarts.
Al met al een geweldige ervaring die de leerlingen en coaches nooit meer zullen vergeten!

Wellicht kunnen we dit huzarenstukje volgend seizoen weer evenaren dan wel verbeteren...

Een Olympische sportgroet van drie zeer tevreden coaches,

Joyce Buis
Rob Hoekstra