leerroutes voor basis- en kaderleerlingen

De leerroutes voor basis- en kaderleerlingen

In het derde leerjaar van het vmbo maak je de keuze voor een profiel. Een profiel biedt jou de mogelijkheid om zoveel mogelijk in de richting van je eigen interesse aan de slag te gaan. Op d’Ampte kun je in de bovenbouw kiezen uit 6 profielen en 10 leerroutes.

De leerroute in Economie en Ondernemen

 

Werk je nauwkeurig en vind je het leuk om met klanten om te gaan? Ben je creatief, ondernemend, handig met de computer en heb je altijd een eigen winkel gewild? Dan is de leerroute in het profiel Economie & Ondernemen op jouw lijf geschreven. In de lessen in de bovenbouw ga je op het plein Economie & Ondernemen aan de slag met het hebben en werken in een winkel, ontwerp je etalages én houd je je bezig met het maken van reclame. Hierbij zullen je digitale vaardigheden goed van pas komen.

De leerroute in Bouwen, Wonen en Interieur

  

Met je handen werken? Autocad tekenen op de computer? Bij Bouwen, Wonen en Interieur oefen je vaardigheden die nodig zijn om een huis te bouwen, te verbouwen of te verfraaien. Timmeren, schilderen, meubels maken, ontwerpen op de computer, kortom teveel om op te noemen. De leerroute die leidt naar een mooie baan in de uitdagende wereld van de bouwtechniek.

De leerroutes in Produceren, Installeren en Energie

 

Techniek is de toekomst! De ontwikkelingen in de techniek gaan razendsnel. Het bedrijfsleven en de overheid zitten te springen om goed opgeleide technici. Naast de basistechnieken op het gebied van metaalbewerking, elektriciteit en installaties, is er in deze leerroutes veel aandacht voor moderne technieken en ontwikkelingen zoals zonne- en windenergie en slim wonen. Heb je technisch inzicht en wil je de wondere wereld van de techniek verder ontdekken? Kies dan in de bovenbouw voor één van deze leerroutes op weg naar een uitdagende baan in de moderne techniek.

De leerroute in Mobiliteit en Transport

  

Ben je geïnteresseerd in de techniek van auto’s, motoren, scooters en fietsen? Houd je van sleutelen en vind je het leuk om storingen op te lossen? Kun je goed routes uitzetten en houd je van organiseren en plannen? Dan is het profiel Mobiliteit en Transport dé plek voor jou in de bovenbouw.

De leerroutes in Zorg en Welzijn

  

Wil je later graag met mensen werken en voor ze zorgen? Ze mooi maken? Houd je van kinderen of spreken juist de oudere mensen je meer aan? Kun je je inleven in een ander? Denk je aan een beroep als verplegende of kapper? Wil je in de gehandicaptenzorg of juist liever werken in een schoonheidssalon? In het profiel Zorg en Welzijn kun je na het derde leerjaar kiezen uit de leerroute Gezondheidszorg & Welzijn of de leerroute Huidverzorging & Haarverzorging. Routes die op je lijf geschreven zijn!

Unieke d’Ampte routes

In het profiel Dienstverlening en Producten hebben we leerroutes ontwikkeld voor die leerlingen die meer en/of anders willen. Zie je een toekomst weggelegd in de sport of de veiligheid of wil je juist je creatieve talenten ontwikkelen? Ook voor jou hebben we op d’Ampte de ideale leerroute.

 

Bewegen & Veiligheid 

Vind je het niet alleen erg leuk om zelf te sporten, maar ook om andere mensen te helpen? Ben je sociaal vaardig en sta je graag voor een groep? Houd je van plannen en organiseren? Zie je het zitten om bijvoorbeeld training te geven of activiteiten te bedenken voor het animatie-team? Of denk je meer aan een toekomst in één van de uniformberoepen? Dan is dit de perfecte route voor jou! En voor leerlingen die de vakcollegeroute Sport & Gezondheid hebben gekozen, is dit vaak een route die naadloos aansluit op het geleerde in de onderbouw.

Media & Theater

Je doet niets liever dan toneelspelen, een dansuitvoering geven en vooral omgaan met mensen. Je bent creatief, hebt leuke ideeën en kunt goed organiseren. Dan kun je eindelijk je droom waarmaken en dagelijks vertoeven in de wereld van theater en cultuur. Logisch dat je dan voor deze droomroute kiest!

Vormgeving & Ontwerp

In deze kleurrijke leerroute combineren we techniek en vormgeven. Je leert ontwerpen en vormgeven met moderne apparatuur, maar ook het handwerk komt volop aan bod. Creativiteit, organisatietalent en technisch inzicht komen je in deze leerroute goed van pas. Een geweldige leerroute voor jongens en meisjes die vormgeven in hun bloed hebben!

Meer informatie over de profielen in het vmbo: www.govmbo.nl.

 

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.