Tech-mavo

Uniek in West-Friesland: de Tech-mavo!

Voor jongens en meisjes met technische ambities biedt d'Ampte de Tech-mavo. Wil je een mavo-opleiding combineren met veel lesuren in de techniek? Meld je dan aan voor de Tech-mavo.

De Tech-mavo op d'Ampte is zeker iets voor jou...

  • als je een stevig vmbo-advies gemengde leerweg/theoretische leerweg hebt
  • als je kiest voor een toekomst waarin volop werk is in de techniek
  • als je twee rechterhanden hebt en geconcentreerd kunt werken
  • als je vanaf het eerste leerjaar veel lesuren techniek wilt volgen
  • als je met moderne technieken wilt leren werken zoals programmeren, robotica en 3D-printen
  • als je een mavo-opleiding wilt met stages, excursies en bedrijfsbezoeken
  • als je een mavo-opleiding wilt die uitstekend voorbereid op een technische MBO-4 opleiding (waarna doorstroom naar een technische HBO-opleiding mogelijk is)
  • als je door wilt stromen naar het profiel Natuur & Techniek op het havo.

Techniek vanaf het eerste leerjaar  
Met de start van de Tech-mavo krijgen leerlingen al vanaf het eerste leerjaar veel lesuren in technische vakken. d’Ampte geeft mavo-leerlingen daarmee graag de ruimte om al vanaf het eerste leerjaar hun talenten in een technisch beroepsgericht vak te ontdekken en om zich daarin verder te ontwikkelen.

Vakken als Robotica en 2D- en 3D-vormgeving maken vanzelfsprekend onderdeel uit van het lessenpakket. Omdat niet alleen technische kwaliteiten van belang zijn, krijgen de leerlingen van de Tech-mavo ook het vak Ondernemen. Zo biedt de Tech-mavo een uitstekende voorbereiding op een technische MBO-4 opleiding en vervolgens doorstroom naar het HBO. Ook de doorstroom naar het profiel Natuur & Techniek op het havo behoort tot de mogelijkheden.

Het profiel van jouw keuze!
De vele lesuren techniek vanaf het eerste leerjaar maken het makkelijker om daarna te kiezen voor één van onze technische profielen. Welk profiel kies jij? 

- Produceren, Installeren en Energie
- Bouwen, Wonen & Interieur

Al vanaf het tweede leerjaar werk je aan het profiel van je keuze. Daarnaast organiseren we excursies en gastlessen en voeren we gezamenlijk projecten uit zodat je ook goed leert organiseren en samenwerken. In het derde en vierde leerjaar ga je op stage. Bij deze stages werken we nauw samen met het bedrijfsleven en het mbo en doe je waardevolle ervaringen op in de praktijk.

Waarom de Tech-mavo?
Met de Tech-mavo kunnen we nog beter inspelen op de technische interesses van de mavo-leerling en kunnen we de instroom van leerlingen in een technische MBO-opleiding verhogen. Juist daarom is er op de Tech-mavo extra aandacht voor de exacte vakken. 

Techniek is de toekomst!
De ontwikkelingen in de techniek gaan razendsnel. Dat betekent volop werkgelegenheid. Het bedrijfsleven en de overheid zitten te springen om goed opgeleide technici. Op d’Ampte geven we je de ruimte om je talenten in een beroepsgericht vak te ontdekken en je daarin verder te ontwikkelen.

Meer weten?
Wil je meer weten over de Tech-mavo? Neem dan contact op met onze locatie. We vertellen je er graag alles over. Je kunt ook mailen naar Vincent Swier, v.swier@tabor.nl.  

Ontdek meer over de Tech-mavo. Bekijk de video!

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.