Persoonlijke benadering

Persoonlijke benadering op het Tabor College

Op het Tabor College willen we graag dat je het beste onderwijs krijgt dat bij jou past. Dat betekent dat we met jou kijken wat voor jou het beste onderwijsprogramma is. Natuurlijk is dat niet voor iedere leerling hetzelfde programma, iedere leerling is anders en heeft andere wensen en vragen. Dat heet bij ons op school de persoonlijke benadering, of maatwerk.

We leggen je uit waarom we dat doen.

  • Soms helpt een boek bij het geven van het beste onderwijs, soms een app. Boeken en apps afwisselen helpt dus om de kwaliteit van ons onderwijs te verhogen. De afwisseling maakt het onderwijs ook leuker!
  • Voor het ene vak ben je wat sneller, of kan je wat meer aan. Voor het andere vak heb je wat meer ondersteuning nodig. Dat kan door onze persoonlijke benadering zonder problemen.
  • Je kunt binnen de klas je eigen leerroute volgen. Zo leveren we maatwerk voor jou, maar wel in de groep. Want in de groep is het veel leuker dan alleen.
  • We zorgen voor veel extra informatie, filmpjes en aanvullende of ondersteunende lesstof. Zo kan je zelf kiezen wat je nodig hebt, of wat je leuk vindt om te doen. Ook kan je kiezen welke manier van leren het beste bij jou past.
  • Je ziet meteen je vorderingen, want in het onderwijs gaat het steeds meer om ‘kan of weet ik dat?’ dan om ‘welk cijfer heb ik gehaald?’

En hoe doen we dat dan?

Computers, tablets en smartphones, we kunnen ons een wereld zonder deze apparaten haast niet meer voorstellen. Ze horen bij ons dagelijks leven. Juist daarom leren we jullie op onze scholen graag hoe je deze devices het beste kunt gebruiken én zeker ook wanneer beter niet. Op het Tabor College gebruiken we daar de iPad voor. Die maakt die persoonlijke benadering goed mogelijk. En nog een voordeel: als je een keer niet op school kunt zijn, kan je toch gewoon meedoen met het onderwijs.

Maar natuurlijk ook gewone boeken!

De iPad is een waardevolle aanvulling naast het gebruik van boeken, schriften, lesbrieven en practica. Vaardigheden zoals bijvoorbeeld schrijfvaardigheid en (technisch) tekenen zijn en blijven belangrijk. Wij vinden het heel belangrijk om boeken en digitaal werken te combineren. Dus niet alleen boeken en ook niet alleen een iPad!

Ben je dan niet altijd maar afgeleid of spelletjes aan het doen?

We leren je ook wanneer je de iPad (en je smartphone) juist niet moet gebruiken, of wanneer je je moet concentreren op maar één app en niet op alle apps tegelijk. Dat doen we met Apple Klaslokaal, een veelzijdige onderwijsassistent die docenten de controle geeft over elke iPad in de klas. Zo blijf je nog beter bij de les en leer je nog beter hoe je om kunt gaan met digitale middelen. En dus ook hoe je niet wordt afgeleid door spelletjes.

Waarom kiezen we voor de iPad?

Het Tabor College heeft gekozen voor de iPad omdat...

  • hij niet snel kapot gaat;
  • hij zelden in storing schiet;
  • je hem pas na een dag werken weer op moet laden, hij gaat de hele dag mee;
  • wij jou helpen met concentreren en de afleiding tegengaan (dat programma heet KlasLokaal)

Elke leerling op het Tabor College moet in het bezit zijn van een eigen iPad. Daarvoor hebben we een speciale aanschafregeling. Lees er hier meer over

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.