leren met boeken en iPad

Leren met boeken en iPad

Alle leerlingen op d’Ampte werken vanaf leerjaar 1 met de iPad. In plaats van een volle, zware tas met boeken, neem je alleen nog maar je iPad en een aantal schriften mee. Jazeker… schriften! Je leer- en werkboeken staan digitaal op de iPad, maar omdat wij schrijven en netjes werken ook belangrijk vinden, maak je voor een aantal vakken je werk gewoon in een schrift.

Door het gebruik van de iPad kunnen we je op je eigen niveau laten leren. Dit noemen wij ‘gepersonaliseerd leren’ of ‘leren op maat’. Dit ‘gepersonaliseerd leren’ ontwikkelt d’Ampte samen met een aantal andere scholen in Nederland. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat elke leerling uniek is en op zijn of haar eigen manier leert. Iedereen heeft eigen talenten en het is onze taak om jouw talenten zoveel mogelijk te laten groeien. De iPad is hierbij een belangrijk hulpmiddel.

Met je iPad heb je toegang tot heel veel informatie zoals filmpjes, extra uitleg en artikelen over de leerstof waarmee je bezig bent. Omdat de docent en jij altijd en overal toegang hebben tot het internet en verschillende onderwijskundige apps, zijn er in de klas veel werkvormen te gebruiken. Natuurlijk leren wij je ook hoe je het beste met social media en cyberpesten kunt omgaan en zo nu en dan mag je best een spelletje doen. Leren moet immers ook leuk zijn!

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.