Sportief

Sportief

Een van de speerpunten van d’Ampte is sportief. Dat betekent dat de gymlessen in prachtige gymzalen worden gegeven met veel uitdagende materialen. Ook heeft d’Ampte de beschikking over twee dojo’s waardoor onderdelen als acrobatiek, dansen, zelfverdediging, enzovoort op boeiende wijze worden gegeven.

Sport & Gezondheid
Voor de leerlingen die extra sportief willen zijn, hebben we in leerjaar 1 en 2 de vakcollege route Sport & Gezondheid. Naast de gewone lessen volg je 7 uur in de week lessen die direct met gezondheid en sport te maken hebben. ‘De lessen worden niet alleen in de gymzaal gegeven, maar ook buiten school. Bijvoorbeeld als je gaat klimmen, kickboksen, schaatsen, bootcampen, squashen en nog veel meer. Ben je geïnteresseerd in de vakcollege route Sport & Gezondheid, dan kun je dit aangeven op het aanmeldingsformulier. 

Bewegen & Veiligheid
De sportief ingestelde leerling kiest vaak in de bovenbouw de leerroute Bewegen & Veiligheid. Dit vormt een supergoede voorbereiding op allerlei uniform- en/of sportopleidingen op het mbo. Wil je na leerjaar 1 en 2 liever een andere route kiezen? Dat kan natuurlijk. Op d’Ampte volg je allemaal Nederlands, Engels en wiskunde en dat betekent dat alle mogelijkheden open blijven!

LO2 als examenvak
Ook in de mavo route heb je de mogelijkheid om te kiezen voor extra sport. Naast de gewone gymlessen kun je in leerjaar 2 al extra gym kiezen en in de bovenbouw kun je examen doen in het examenvak LO2. De mavo op d’Ampte is sportief! Zo wordt leren nog leuker. Trouwens, als je je mavodiploma hebt behaald op d’Ampte, stroom je moeiteloos door naar de hoogste niveaus op het mbo!

Tabor X-Tra!
Daarnaast is er voor alle leerlingen Tabor X-Tra! Op de dinsdagmiddag, wanneer de meeste leerlingen van het Tabor College lesvrij zijn, kun je deelnemen aan bijvoorbeeld freerunnen, crossfit of kickboksen. We hebben contacten met de echte professionals die je de fijne kneepjes kunnen bijbrengen.

Klik hier voor meer informatie over Tabor X-TRA!

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.