creatief

Creatief

Een belangrijk speerpunt van d’Ampte is creatief en dat zie je eigenlijk al meteen zodra je de school binnenkomt. In de etalages zie je de werkstukken die leerlingen maken, maar kijk ook eens in de aula. Dan kom je terecht in het d’Ampte Theater. Leerlingen van drama en de leerroute Media & Theater geven hier voorstellingen. In de lessen kunstzinnige vormgeving en media werken leerlingen met veel verschillende materialen en ontwerpen dat het een lieve lust is.
Dit geldt ook voor de kleurrijke leerroute Vormgeving & Ontwerp. Hier combineren we techniek en vormgeven. Je leert ontwerpen en vormgeven met moderne apparatuur, maar ook het handwerk komt volop aan bod. Creativiteit, organisatietalent en technisch inzicht komen je in deze leerroute goed van pas. Een geweldige leerroute voor jongens en meisjes die vormgeven in hun bloed hebben!

Voor leerlingen die de mavo route volgen, hebben we naast kunstzinnige vormgeving ook het keuzevak drama. Dat onze leerlingen dit goed kunnen blijkt wel uit de uitstekende examenresultaten voor het vak drama.

Daarnaast is er voor alle leerlingen Tabor X-TRA! Op de dinsdagmiddag, wanneer de meeste leerlingen van het Tabor College lesvrij zijn, kun je deelnemen aan bijvoorbeeld een DJ-cursus of theater. We hebben contacten met de echte professionals die je de fijne kneepjes kunnen bijbrengen.
Klik hier voor meer informatie over Tabor X-TRA! 

 

Internationaal BTEC-certificaat

Op d'Ampte kun je een internationaal erkend certificaat voor kunst, vormgeving en media behalen. Vanaf leerjaar 1 kan elke leerling deelnemen aan het BTEC-programma Kunst, Vormgeven & Media (KVM). Dit programma neemt twee jaar in beslag. d'Ampte is hiermee de eerste school voor voortgezet onderwijs in Nederland die vmbo-leerlingen zo’n kans biedt op een certificaat dat wereldwijd erkend wordt. Klik hiernaast door de foto's naar een korte videopresentatie over 2-dimensionaal werk van d'Ampte leerlingen.

Voor het behalen van een BTEC-certificaat doe je geen examen! Tijdens de lessen KVM werk je in je eigen tempo en op je eigen niveau aan opdrachten en projecten. Heb je bij de beoordeling aan de eisen voor alle criteria voldaan, dan verdien je het certificaat. Zo zijn er criteria op het gebied van onderzoek naar technieken en materialen, het bekijken van werk van anderen en inspiratie. Het werk wordt beoordeeld door twee KVM-docenten, die los van elkaar kijken of het werk aan de eisen voldoet. Bij de beoordeling tellen zowel het proces als het eindwerk mee.

Tevens komt er één keer per jaar een External verifier van Pearson uit Engeland die bekijkt of het niveau en de lessen die wij op d'Ampte aanbieden voldoen aan de internationaal gestelde eisen vanuit Engeland.

Meer info over BTEC (Engelstalig) op de website van Pearson.

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.