Buitenschoolse activiteiten

Buitenschoolse activiteiten

Kennismakingskamp

Aan het begin van leerjaar 1 is er een kennismakingskamp, zodat je je klasgenoten en docenten snel beter leert kennen. We gaan dan met de bus naar een mooie plek in Nederland en verblijven in een groepsaccommodatie. Spannend zo’n eerste kamp maar als je later de leerlingen spreekt dan had niemand dit willen missen. Zo gaaf!

Tweede klas mavo gaat naar Duitsland

De leerlingen van de tweede klas mavo volgen allemaal het vak Duits en daarom gaan ze ook naar Duitsland. Zo kunnen ze gelijk laten zien en horen natuurlijk wat ze van deze mooie taal hebben geleerd.

Werkweken leerjaar 3

Als je van reizen houdt, dan ben je op d’Ampte aan het goede adres. In het derde leerjaar starten we de eerste week met een kamp of introductiedag. We blijven niet altijd in Nederland, maar kijken ook graag over de grenzen en vinden het fantastisch om trips naar het buitenland te maken. Aan het einde van het derde leerjaar kun je kiezen voor een citytrip naar Londen of voor een meer sportieve invulling met een survivalkamp in de Belgische Ardennen of een golfsurfkamp in Mimizan. Deelname aan de buitenlandse reizen is vrijwillig. Voor de thuisblijvers organiseren we dichter bij huis ook verschillende interessante activiteiten. Op d’Ampte leer je in de praktijk en het liefst juist buiten school.

Stages, gastlessen, clinics

Op d’Ampte leer je door te ervaren, in de les maar vooral ook buiten de les. In de bovenbouw hebben de meeste leerroutes diverse stage-onderdelen in hun programma opgenomen. Maar we nodigen ook regelmatig gastsprekers uit. In de evaluatieweken en soms tijdens de beroepsgerichte uren gaan leerlingen met hun docent op werkbezoek bij bedrijven of instellingen. En ook regelmatig komt het voor dat de leerlingen een opdracht krijgen om de catering te verzorgen, winterbanden te verwisselen, houten speelgoed te maken of te werken aan een eigen onderneming. Dat is leren in en voor de praktijk!

Schoolfeesten

Elk jaar zijn er een aantal alcoholvrije schoolfeesten. Je hebt uitsluitend toegang op vertoon van je leerlingpasje. De schoolfeesten zijn meestal niet toegankelijk voor introducé(e)s.

Tabor X-Tra!

Op het Tabor College vinden we sport en creativiteit heel belangrijk. Daarom kan elke leerling meedoen aan Tabor X-Tra! Dit mooie buitenschoolse activiteitenprogramma is voor jou de kans om, naast de reguliere lessen, kennis te maken met diverse sport- en cultuuractiviteiten. Meer over Tabor X-Ta! lees je hier

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.