Highlights

Waarom kiezen voor d'Ampte?

Vele keuzemogelijkheden

Als enige vmbo in Hoorn heeft d'Ampte in de bovenbouw 6 profielen, 10 routes en meer dan 40 verschillende keuzevakken in de beroepsgerichte programma's. Lees er hier meer over

Excellente school​

Tabor College locatie d'Ampte heeft het predicaat excellent mogen verlengen en uitbreiden. Het predicaat geldt nu t/m 2022 voor het gehele vmbo (b/k/gt). Wat het predicaat precies inhoudt en waarom d'Ampte het gekregen heeft, lees je hier.

Sportief, creatief en praktijkgericht

Sportief, creatief en praktijkgericht, dat zijn de belangrijke speerpunten van d'Ampte. Dat zie je onder meer terug in onze prachtige gymzalen, ons eigen theater en de vele praktijkuren waarin je leert door te doen.

Handig Gedrag​

We vinden het op d’Ampte heel belangrijk dat iedereen zich fijn voelt op school. We hebben daarom afspraken gemaakt over hoe we met elkaar omgaan en wat we belangrijk vinden wat betreft respect, veiligheid en verantwoordelijkheid. Ook leuk om te weten, Handig Gedrag wordt bij ons beloond met o.a. d'Ampte Duiten, taart en uitstapjes!

KIC = Kracht In Controle

​Ieder kind op d'Ampte krijgt sociale vaardigheidslessen. Dat doen we omdat we willen dat ieder kind met plezier naar school gaat. Wanneer een kind zich prettig voelt, is er ruimte om te leren. Hoe het KIC-programma eruit ziet in de onderbouw en in de bovenbouw, en wat dit programma onze leerlingen biedt, lees je hier

d'Ampte Junior gebouw

De leerlingen van de onderbouw hebben op d'Ampte een eigen schoolgebouw en een eigen schoolplein. Dat helpt om snel je weg te vinden. d'Ampte Junior helpt om je fijn te voelen als je bij ons op school komt.

Gezonde school 

d’Ampte heeft het landelijke vignet Gezonde School behaald. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers.

Techlab

Op d'Ampte is een Techlab! Het Techlab heeft als doel om jonge kinderen al vroeg te interesseren voor techniek. Kom met je basisschool langs om kennis te maken met modern technisch onderwijs. Wil je meer weten of een klas aanmelden? Lees hier verder of neem contact op via techlab@tabor.nl

Tabor X-tra!

Voor alle leerlingen is er Tabor X-Tra! Op de dinsdagmiddag, wanneer de meeste leerlingen van het Tabor College lesvrij zijn, kun je deelnemen aan bijvoorbeeld freerunnen, crossfit of kickboksen. We hebben contacten met de echte professionals die je de fijne kneepjes kunnen bijbrengen.

Rondleiding gebouw

Benieuwd naar d'Ampte? Onze leerling Melanie geeft je in deze video een uitgebreide rondleiding door onze school. Zo krijg je een mooi beeld van d'Ampte. Loop je virtueel mee door ons gebouw? Een deel van de opnames is al voor de corona-epidemie gemaakt.

Beleef d'Ampte

Leer je ook graag door te doen? Dan zit je op d'Ampte helemaal goed. Bekijk deze video, beleef d'Ampte en ontdek of dit een school is die misschien wel bij jou past. Deze video is voor de corona-epidemie gemaakt.

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.