Tabor-leerlingen leren dansen van Juvat Westendorp

Geplaatst op 27-02-2019

Les krijgen van een ware dansprofessional. Die kans kregen 45 leerlingen van het Tabor College dinsdagmiddag. In het theater van locatie d'Ampte kregen ze een twee uur durende workshop van danser, acteur en choreograaf Juvat Westendorp. Westendorp werd bekend bij het grote publiek door zijn deelname aan het RTL 5-programma So you think you can dance (2011) en was daarna ook te zien in diverse televisieprogramma's en bioscoopfilms als Onze Jongens en Tuintje in mijn hart.

Dat Juvat gewend is op hoog niveau te presteren, werd direct duidelijk tijdens de workshop waarin de deelnemende leerlingen in korte tijd diverse dancemoves onder de knie moesten krijgen. Juvat daagde de aanwezige leerlingen uit het beste uit zichzelf te halen en niet met minder genoegen te nemen. De verschillende moves werden met en zonder muziek regelmatig herhaald. Tussendoor vragen stellen mocht uiteraard, maar dat blijkt toch wel lastig als je het gevoel hebt het goed te moeten doen, en je onzeker bent over de pasjes. Toch ging iedereen met plezier de uitdaging aan. En met resultaat: aan het eind van de middag slaagde de groep er in om indrukwekkende dansprestaties te laten zien. Daarbij vermeld dat Juvat alle leerlingen - ook met weinig danservaring - op hun gemak wist te stellen.

De dansworkshop van Juvat Westendorp werd georganiseerd door Tabor X-Tra!, het buitenschoolse sport- en cultuuraanbod van de Tabor-locaties d'Ampte, Oscar Romero en Werenfridus. Eerder kwamen ook hockeyster Maartje Paumen en balkunstenaar Soufiane Touzani naar Hoorn.

d'Ampte is een van de drie locaties van het Tabor College.